Ponedeljak 15.08.2011.
04:17
Press

Biler priznao da voli Albanku

Reših da se ženim dok sam jošte na Kosmetu: Erhard Biler

Biler je tako potvrdio ranija pisanja ovog lista da ima romansu s Albankom sa Kosmeta, s kojom uskoro planira i ženidbu.


Da bi demantovao pisanje “Presa“ o njegovoj vezi sa Albankom, odlazeći komandant Kfora nudio je svoj intervju svim beogradskim redakcijama. U tom intervjuu naveo je, naime, da njegova ljubavnica “ima jugoslovensko poreklo, da joj je majka Crnogorka i da ima rođake u Srbiji, pa i u BiH i Hrvatskoj", a pisanje “Presa“ nazvao prljavom kampanjom.


Sva ta Bilerova negiranja u tim beogradskim listovima pala su u vodu pošto je u svojoj domovini obelodanio da je u ljubavnoj vezi sa ženom koja je rođena u Prištini.


“Biler ju je upoznao 2001. godine, tokom angažmana na Kosovu, gde je ona tada radila kao prevodilac za Kfor“, navodi nemački “Bild" u tekstu pod naslovom “Srbi napadaju nemačkog generala jer voli Kosovarku".


“Moju nezavisnost i objektivnost, izuzev radikalnih krugova, niko ne dovodi u pitanje“, rekao je Biler, i istakao da nikada nije tajio tu vezu.


Kako je “Pres“ saznao, general američke vojske Danijel Bendžamin, sa kojim je Biler 1993. godine u Kanzasu završio akademiju za komandnoštabno i generalštabno usavršavanje, objavio je 2008. godine u godišnjaku njihove školske klase da je razgovarao telefonom sa Bilerom i da je od nemačkog kolege čuo “tužnu vest da on i Helga više ne žive zajedno".


Kako je Bilerova kosovska romansa počela tačno pre tri godine, ispada da je do razlaza sa Helgom došlo zbog misteriozne Prištevke.


Biler je, inače, za srpske medije izjavio da se razveo pre 20 godina i da “izvesna Helga", o kojoj je “Pres“ pisao, nije njegova supruga.


Sa tom Helgom, kako izveštava Bendžamin, Biler je krajem maja 2008. bio u Holandiji, a da to nije bila kratka veza svedoči i to što je ona još 2005. godine na forumu Pantzertruppe.de, sajtu pripadnika nemačke vojske, navedena kao - Bilerova supruga.


Komandant NATO trupa na Kosmetu zatražio je produženje ugovora od godinu dana, jer planira ženidbu sa tom Albankom, ali u toj vojnoj alijansi nisu odobrili njegov zahtev, iako je u njegovoj molbi stajalo da traži produženje angažmana “kako bi završio započeti posao vezan za rešavanje situacije na severu Kosova".

2024 © - Vesti online