Nedelja 14.08.2011.
23:45
Vestionline

Đoković osvojio Rodžers kup

Obara rekorde - Novak Đoković

Ovo je bio sedmi međusobni duel srpskog i američkog tenisera i sedmi trijumf Đokovića. Naš teniser je trijumfom na Rodžers kupu stigao do 27. trofeja u karijeri, a devetog u 2011. godini. On je postao jedini teniser na svetu, koji je u jednoj sezoni osvojio pet Mastersa. 

U prva dva gema prvog seta nije bilo prilika za brejk. Fiš je u trećem gemu posle nekoliko grešaka Djokovića stigao do dve vezane brejk lopte. Novak je zaigrao angažovanije i poveo 2:1. Amerikanac je bez problema stigao do izjednačenja, a onda je ponovo došao do brejk šanse. Međutim, Đoković je osvojio gem na svoj servis i poveo 3:2, a onda je oduzeo gem na servis rivala. Srpski teniser je potom osvojio još dva gema i dobio prvi set rezultatom 6:2.

U prva četiri gema drugog seta nije bilo brejkova. Amerikanac je napravio brejk u petom gemu, poveo 3:2, a onda došao i do vođstva od 4:2. Oba tenisera su potom osvojila po jedan gem. Najbolji teniser sveta je pri vođstvu rivala od 4:3 imao brejk šansu, koju nije iskoristio. Fiš je poveo 5:3, a onda je još jednom oduzeo gem na servis rivala i izjednačio na 1:1 u setovima.

Srpski teniser je već na početku trećeg seta imao tri vezane brejk lopte, ali nije iskoristio nijednu. Međutim, Novak se nije predavao i pri rezultatu 2:2 oduzeo je gem na servis rivala. Đoković je potom na svoj servis stigao do prednosti od 4:2. Srpski teniser je potom sigurnom igrom zadržao prednost od dva gema i zasluženo je stigao do nove pobede, iskoristivši tek četvrtu meč loptu.

Novaku je za trijumf u Montrealu pripala novčana nagrada od 450.000 dolara i 1.000 poena za ATP listu, dok je Fiš osvojio 224.000 dolara i 600 bodova za svetsku rang listu.

2024 © - Vesti online