Nedelja 14.08.2011.
01:14
Vestionline

Dva Rusa poginula u eksploziji bombe iz Drugog svetskog rata

Foto: Ilustracija

Tela Rusa, starosti 16 i 29 godina, pronađena su u šumi sa višestrukim povredama, rekla je Marijana Andrjušina iz odbora za kriminalne istrage, a preneo Itar - Tas s.

U okolini ruskih gradova gde su vođene žestoke bitke tokom Drugog svetskog rata neretko se može pronaći zaostala municija.

U maju su dvojica železničara povređeni, od kojih jedan teže, kada je mina eksplodirala u blizine pruge na severozapadu zemlje. U junu prošle godine ruske vlasti su pronašle potonuli nemački brod u Baltičkom moru, u kojem je pronađeno više od 10.000 komada municije korišćene za vreme Drugog svetskog rata.

Kalinjingrad je ruska enklava koja se nalazi između članica Evropske unije Litvanije i Poljske i ima tesne ekonomske veze sa Evropom. Nekada deo Istočne Pruske, kada je bio poznat kao Kenigzberg, taj region je često bio izložen bombardovanju tokom Drugog svetskog rata, podseća Frans pres.

Crvena armija je Kalinjingrad zauzela po povlačenju nacističkih snaga u aprilu 1645. godine i pri tom proterala sve preživele Nemce i naselila region Rusim.

2024 © - Vesti online