Petak 23.10.2009.
14:39
Vestionline

Anđelina Džoli glumi Gučijevu udovicu

Džolijeva bi zapravo trebalo da glumi Patriciju Ređijano, koja je osuđena na 29 godina zatvora zbog naručivanja ubistva svog supruga Mauricija Gučija.

Ridli Skot je sve bliže ostvarenju ambicije da snimi spektakularan film o modnoj porodici Guči, ili tzv. "Bordžijama italijanske mode".

Za scenario koji je odavno napisan trenutno se traži stručnjak koji će ga poboljšati, a Skot je pored postprodukcije na "Robinu Hudu" u ozbiljnim pregovorima sa Anđelinom Džoli oko glavne uloge u filmu.

To bi Džolijevu učinilo skoro ekskluzivnom glumicom kompanije "Fox 2000", ispostave "20th Century Foxa" pod čijim okriljem će se snimati film o Gučijevima, jer je za istu kompaniju već pristala da glumi patologa Kej Skarpetu, glavnu junakinju niza popularnih romana Patricije Kornvel.

Saga o Gučijevima sigurno zavređuje da se prenese na film.

Deca kojima je Gučio Guči ostavio firmu osnovanu 1921. godine, čiji su prihodi dostizali i pola milijarde dolara godišnje, bila su u tolikoj svađi da se na sastancima upravnog odbora dešavalo da jedan brat drugom razbije glavu telefonom.

Porodične razmirice okončao je osnivačev unuk Mauriciio Guči, koji je u posrnulu firmu doveo dizajnera koji će je obnoviti - Toma Forda.

Međutim, 1995. godine, isred njegovog stana u Milanu, izrešetali su ga plaćene ubice. Njegova supruga koja je naručila ubistvo osuđena je na zatvorsku kaznu od tri decenije.

Što se uloge Mauricija Gučija tiče, na spisku želja je Leonardo Dikaprio, s kojim je Skot već radio, ali se Leo do sada nije izjasnio.

2024 © - Vesti online