Petak 23.10.2009.
14:52
Vestionline

Južna Koreja - Srbija 18. novembra u Londonu

Fudbalske reprezentacije Južne Koreje i Srbije, učesnici predstojećeg Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, odigraće prijateljsku utakmicu u sredu, 18. novembra, na Stadionu „Krejven Kotidž" u Londonu, jasno je posle postignutog dogovora između čelnika dva nacionalna saveza.

Reč je o terminu predviđenom iz FIFA međunarodnog kalendara takmičenja, a FS Srbije će uskoro obavestiti javnost i o popuni prvog iz dva vezana termina ovom prilikom, a to je subota, 14. novembar. Utakmica Južna Koreja - Srbija počeće u 14.30 sati po lokalnom, odnosno u 15.30 sati po našem vremenu.

Izbor narednog protivnika izvršen je posle duže stručne analize u našoj „kući fudbala". Želja je da se u periodu priprema do Svetskog prvenstva odigra adekvatan broj utakmica protiv u svemu odgovarajućih rivala. Plan je da protivnici budu i sa različitih kontinenata, kako bi se u prijateljskim susretima stekla realna slika.

Podsetimo, Srbija je 12. avgusta ove godine gostovala u zemlji-domaćinu Mondijala Južnoj Africi. Na redu je sada nacionalni tim sa azijskog kontinenta, razmišlja se i o ostalima, što bi uz mnoge jake susrete protiv evropskih reprezentacija učinilo naš tim maksimalno spremnim za velike izazove.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković je, po postizanju dogovora o odigravanju ove utakmice, izjavio:

Veoma smo zadovoljni izborom protivnika. Južna Koreja je po svim parametrima odličan rival za predstojeći duel. Naš plan je da iskoristimo sve termine iz FIFA međunarodnog koordinisanog kalendara i na dobrom smo putu da to i učinimo. Redovna komunikacija sa selektorom Radomirom Antićem i postavljeni plan svakako olakšavaju posao i uvek ćemo na vreme obavestiti naše navijače o narednim odlukama", rekao je Laković.

Utakmica između Južne Koreje i Srbije biće odigrana na Fulamovom stadionu. „Krejven Kotidž" je objekat koji je izgrađen davne 1896. godine, ali je u međuvremeno renoviran i spada u red funkcionalnih modernih stadiona. Njegov kapacitet je 25.678 sedećih mesta.
 

2024 © - Vesti online