Subota 13.08.2011.
11:43
Beta

Ministarstvo dijaspori šalje udžbenike srpskog jezika

Udžbenici za očuvanje srpskog jezika

Slanje nastavnog materijala i udžbenika za srpski jezik uoči početka nove školske godine, nastavak je akcije koju je ministarstvo, u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva, počelo prošle godine, kada je poslato više od 8.000 knjiga crkveno-školskim opštinama u rasejanju.

Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković ukazao je da je važna oblast rada njegovog ministarstva jačanje dopunske nastave na srpskom jeziku, kako bi se očuvao kulturni i duhovni identitet Srba.

"Veoma značajan vid očuvanja identiteta i prenošenja na nove generacije jeste organizovanje škola srpskog jezika za decu naših migranata i snabdevanje kvalitetnim udžbenicima. Zbog toga Ministarstvo vera i dijaspore redovno šalje udžbenike i druga učila svim našim školama u dijaspori", rekao je Srećković.

U sklopu akcije očuvanja jezika i pisma za decu iz dijaspore organizovane su letnje škole srpskog jezika u Sremskim Karlovcima, Azanji, Soko Gradu i Selevcu. Ministarstvo je sufinansiralo osnivanje škola srpskog jezika u Južnoafričkoj Republici, Švajcarskoj, Albaniji, Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj.

2024 © - Vesti online