Petak 12.08.2011.
19:49
Vestionline

Novopazarski džin: politička smicalica ili opomena?

Foto: Ilustracija
 

 

Fotografiju je objavio portal "Sandžaknjuz" koji kontrolišu ljudi bliski opozicionoj Bošnjačkoj listi i Zukorlićevoj suprodstavljenoj opciji - Islamskoj zajednici Srbije.

Na fotografiji se, naime, vidi da je Amko Zukorlićev bajraktar, odnosno da je u kampanji uoči prošlogodišnjih izbora za Nacionalni savet Bošnjaka koji žive u Srbiji muftija Amku Vrujčaninu uručio bajrak Bosnjačke kulturne zajednice, liste čiji je on bio nosilac.

Otuda ne čudi da je stvaranjem predstave o džinu u svetom mesecu posta - Ramazanu neko poželeo samo da se poigra Amkom, koji za sebe kaže da je veliki vernik, ali i sa mešihatom Islamske zajednice u Srbiji, čiji je Zukorlić predsednik.

Amko je juče za beogradske agencije rekao da će se ulema (grupa imama), u koje on ima najviše poverenja, oglasiti i objasniti prisustvo džina u njegovoj kući čim se, kako je rekao, prašina oko te priče slegne.

On tom prilikom nije precizirao o kojim imamima je reč, odnosno kojoj su od dve opcije Islamske zajednice oni lojalni.

Islamska zajednica u Srbiji kojom rukovodi Zukorlić nije proteklih dana želela da komentariše priču o navodnom pojavljivanju duha u kući Vrujčanina, dok su pojedini Novopazarci bili spremni da tvrde da je džin neka vrsta opomene za kuću Vrujčanina.

2024 © - Vesti online