Subota 13.08.2011.
08:00
S media

Besplatno u skupim gradovima

Donosimo vam nekoliko predloga i ideja kako da se dobro i besplatno provedete u tri najskuplja grada na svetu.

Tokio

Glavni grad Japana: Tokio
 

Prestonica Japana već decenijama ima reputaciju vrlo skupog mesta za život, ali grad s najviše neonskih svetala na svetu uživanje u svojoj urbanoj košnici ne naplaćuje ni dinara. Isto tako, uz malo pripreme i istraživanja, pronaći ćete još nekoliko besplatnih mesta sakrivenih među izuzetno skupim prodavnicama i lokacijama.


Zgrada tokijske metropolitanske vlade - pogled sa 45. sparta omogućuje neopisiv doživljaj zapanjujuće gradske panorame i planine Fudži.

Zgrada "Sonija", meka za sve ljubitelje gedžeta tehnologije, jeste centar na četiri sprata koji nudi besplatno i neograničeno uživanje u svim dostpunim tehnološkim izmišljotinama, po kojima je Japan vodeća zemlja sveta.

Park Jojogi - smešten između urbanog haosa Šibuje i Harajukua, nudi brojne kulturne i ekološke zanimljivosti a da ne potrošite nijedan jen.

Oslo

Panorama Osla - Norveška
 


Nacionalna galerija - ovde možete pogledati i slavnu sliku „Vrisak" Edvarda Munka i slike brojnih drugih velikana poput Pikasa i Modiljanija.

Muzej "Astrup Fearnley" (na fotografiji)- mesto savremene i avangardne umetnosti nateraće vas da se zapitate šta je u stvari umetnost.

Šetnja uz reku Akerselvu - odličan način za obilazak Osla u svako doba godine. Ako se tamo nađete u septembru, doživljaj će upotpuniti hiljade baklji i sveća koje se tradicionalno pale uz reku.

Sidnej

Fantastičan pogled na Sidnej
 


Šetnja dvestagodišnjim parkom - pobegnite iz velegradske vreve i prošetajte jednim od najvažnijih vodenih ekosistema u Australiji.

Koncerti u crkvi Svetog Džejmsa - najstarija crkva (na fotografiji) u Sidneju organizuje besplatne turističke ture i koncerte u svojoj arhitektonski zadivljujućoj okolini.

Muzej savremene umetnosti - neprestano ugošćuje najkontroverznije izložbe Australije i sveta, kao i dela brojnih svetskih fotografa.

2024 © - Vesti online