Petak 12.08.2011.
17:06
Vestionline, Beta

Stanojević: Mi smo favoriti za titulu!

Samo ga titula može zadovoljiti - Aleksandar Stanojević

Stanojević se ne obazire na to što iz redova Crvene zvezde stižu obećanja da će prekinuti četvorogodišnju dominaciju "crno-belih".

"Protivnik najavljuje da će ove godine uzeti titulu, ali to su obećavali i prošle godine. Uz maksimalno poštovanje Crvene zvezhde, uveren sam da možemo do pete uzastopne titule. Očekujem da prvenstvo bude neizvesno, što je veoma dobro za srpski fudbal, ali i da mi pobedimo", rekao je strateg crno-belih.

Stanojević kaže da bi želeo da se uz Partizan i komšije plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, iz jednostavnog razloga da im budu iste početne pozicije.

"Voleo bih da oba srpska kluba udju u Ligu Evrope. Teško je igrati na tri fronta i ako jedan ne bi uspeo to bi na domaćoj sceni bila prednost za rivala".

Uoči starta šampionata protiv Novog Pazara, Stanojević upozorava na značaj prvog meča.

"Svaki prvi meč je najvažniji jer on odredjuje pravac u kojem će se borba odvijati. Nije lako osvojiti po peti put titulu, protivnici žele da nas onemoguće, ali to nas samo dodatno motiviše. Novi Pazar je veoma ambiciozan, o tome dovoljno govori i što su dva dana ranije stigli u Beograd. Ali, mi igramo pred našim navijačima, očekujem pune tribine i verujem da im nećemo dozvoliti da nas iznenade", dodao je Stanojević koji protiv Novopazaraca ne može da računa na povredjene Lazevskog, Miljkovića i Andersona, a na poziciji desnog beka od prvog minuta zaigraće iskusni Ranković.

Utakmica Partizan - Novi Pazar igra se sutra od 20 časova na stadionu u Humskoj.

2024 © - Vesti online