Petak 12.08.2011.
05:21

Danas se obeležava Međunarodni dan mladih

U podne će na Trgu Nikole Pašića u Beogradu biti organizovana manifestacija pod nazivom "Naš dan - naš glas". Pored upoznavanja sa radnim pravima mladih, kako su saopštili organizatori, sugrađani će moći da daju mišljenje o položaju mladih u Srbiji, kao i predloge za njegovo poboljšanje.

Dan mladih se obeležava od 2000. godine

Kancelarija za mlade Beograda organizovala je niz manifestacija kojima će biti obeležen taj datum, pa će tako od 14 do 19 sati u info-prostoriji kancelarije biti organizovano besplatno testiranje na HIV, a mladi Beograđani će moći da uživaju i u bogatom muzičkom programu.

Od 17 do 19 sati na Trgu Republike nastupiće "Sevdah bejbi" i "Điks", dok će u 23 sata, na splavu "Plastik Lajt" početi žurka na kojoj će se prodavati bedževi čijom se kupovinom pomaže program edukacije mladih o HIV-u. Krovna organizacija mladih Srbije će od osam do 16 sati organizovati akciju "društveno-korisnog rada", u kojoj će više od 50 volontera iz cele Srbije, sa radnicima JP "Putevi Srbije", učestvovati u rekonstrukciji mosta Gazela.

Muzičkim i edukativnim programima, Dan mladih će biti obeležen i u subotu 13. avgusta, na platou ispred Avalskog tornja. Ovogodišnji cilj manifestacija povodom Međunarodnog dana mladih, kako je ranije najavljeno, je da se probudi svest mladih i da im se predoči njihov značaj u društvu.

Međunarodni dan mladih obeležava se u svetu od 2000. godine, a u Srbiji zvanično od 2007, kada je osnovano Ministarstvo omladine i sporta.

2024 © - Vesti online