Četvrtak 11.08.2011.
10:00
Vestionline

Janko i Viktor u 3. kolu Rodžers kupa, Dodig eliminisao Nadala

I Jankov kao i Viktorov meč prekidala je kiša, ali je on odlično odigrao u drugom i trećem setu, revanširavši se Špancu sa ovogodišnji poraz na Australijan openu.

Bio je ovo njihov peti duel i treći trijumf našeg tenisera.

Janko će u osmini finala neočekivano igrati protiv Hrvata Ivana Dodiga, koji je priredio prvorazredno iznenadjenje, eliminisavši drugog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala, rezultatom 1:6, 7:6(5), 7:6(5).

Dodig je 41. igrač sveta i samo jednom je igrao protiv Janka, na Delrej biču, i izgubio. Isti skor imao je Dodig protiv Nadala, koji ga je isprašio nedavno u Barseloni.

Dodigov i Nadalov duel u Montrealu bila je psihološki triler od tri sata i devet minuta, i označio je Špančev najgori rezultat na turnirima Masters 1.000 serije u poslednje tri godine.

"Izgubio sam meč u kojem sam vodio 5:3 u trećem setu. Mogao sam da ga završim već u drugom, kad sam igrao dobro i imao 6:1, 3:1. Tenis je takav, igrate bez greške i onda napravite jednu, vaš rival počne da servira dobro i igra agresivnije i za vas nastupa kraj", rekao je Nadal.

Upravo se kod rezultata 6:1, 3:1 za Nadala hrvatski teniser vratio u meč. U trećem je Nadal poveo sa 3:0, ali to nije pokolebalo Dodiga, koji je napravio brejk. Ipak, Nadal je servirao za meč kod 5:3, ali je njegov rival ponovo napravio brejk i ponovo se vratio u meč, ali pošto se ni Španac nije predavao ušlo se u taj-brejk.

Ivan Dodig

Dodig je startovao sa mini brejkom, ali nije uspeo da osvoji sve poene na svoj servis, pa se ponovo ušlo u neizvesnu završnicu. Kod 5:5, hrvatski igrač je odservirao svoj 19. as za meč loptu, a onda s lakocom osvojio i poslednji, za fantastičnu pobedu.

Nadal je na prethodnih pet turnira Masters 1.000 serije stigao do finala, a ovaj poraz će ga još više udaljiti od borbe za prvo mesto. 

Troicki u osmini finala Montreala

 

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala ATP turnira Rodžers kup u Montrealu, koji se igra za nagradni fond od 2.430.000 dolara. Viktor je kao 12. nosilac u drugoj rundi savladao Amerikanca Džona Iznera rezultatom 6:4, 3:6, 6:2.

 

Meč je prekidan zbog kiše, ali to nije sprečilo 15. igrača sveta da treći put savlada Iznera. Troicki sada vodi u pobedama sa 3-1.

 

U narednom kolu naš teniser će igrati protiv petog nositelja, Francuza Gaela Monfisa, koji je bio bolji od Amerikanca Aleksa Bogomolova Juniora.

2024 © - Vesti online