Sreda 10.08.2011.
17:46
Beta

"Rešićemo slučajeve Ćuruvije i Đinđića"

Tačka na slučajeve Ćuruvije i Đinđića: Miljko Radisavljević

"Ubistva novinara su sramota za društvo Srbije. Dada Vujasinović i Milan Pantić su u drugim tužilaštvima. Verujem da će kolege uraditi sve da ona budu rešena. Kada je reč o Slavku Ćuruviji, nemam nikakve dileme niti sumnje da ćemo ovaj slučaj rešiti. Postoje i konkretni razlozi zbog kojih mogu da iznesem takve tvrdnje", rekao je Radisavljević u intervjuu Novom magazinu.

Radisavljević je rekao da nema zastoja ni u istrazi pobune Jedinice za specijalne operacije (JSO) i političke pozadine ubistva Đinđića.

"Saslušano je više lica koja imaju saznanja ili su bili akteri događaja iz novembra 2001. godine, a biće pozvani i svi oni koji mogu da doprinesu njegovom rasvetljavanju. Vrlo brzo će pretkrivični postupak biti završen", naveo je Radisavljević.

Radisavljević je rekao i da je tužilaštvo prikupilo dokaze da je grupa optuženog Darka Šarića 2008. godine i 2009. godine prokrijumčarila četiri tone čistog kokaina vrednog 140 miliona evra.

Radisavljević je naveo da je u istragu o zloupotrebama u basenu Kolubara uključene poreska policija koja bi trebalo da analizuje više od 500.000 dokumenata o zakupu mašina i prodaji uglja.

"Sagledavaju se poslovni odnosi tog javnog preduzeća sa više od 30 privatnih firmi, što pretkrivični postupak čini izuzetno složenim. Prve konkretne rezultate imaćemo ubrzo", dodao je Radisavljević.

Tužilac za organizovani kriminal je rekao i da se intenzivno radi i na rasvetljavanju nabavke vakcina protiv novog gripa.

2024 © - Vesti online