Sreda 10.08.2011.
12:11
Vestionline, Blic

Krstić: Sa Hrvatskom imamo veliko rivalstvo

Najbolji u bivšoj Jugi - Nenad Krstić

Šest minuta pre kraja finalne utakmice na turniru u Ljubljani košarkaška reprezentacija Srbije gubila je sa deset razlike od Hrvatske. Konačnih 80:71 u korist naših "orlova" obezbedili su, uoči nastavka priprema za Eurobasket, prvi ovogodišnji trofej za izabranike Dušana Ivkovića koji ističe da ekipi predstoji mnogo rada da bi sve bilo kako je zamislio. 

"Hrvatima je ovo, koliko znam, bila šesta pripremna utakmica i oni su ispred nas što se tiče procesa priprema. Verovatno su bili svežiji i opušteniji, ali i mnogo agresivniji. Mi smo gubili lopte, primali lake poene, slabo skakali i imali velike oscilacije u igri, naročito na početku prve i treće četvrtine. Uz to smo imali dosta slab procenat šuta za tri poena, što za mene nije zabrinjavajuće. Ali, ubacili smo dve odlučujuće trojke u samoj završnici. Međutim, i da smo izgubili to ne bi bio problem za nas. Predstoji nam mnogo rada da bismo stvari postavili na svoje mesto i da možemo da kontrolišemo meč 40 minuta", rekao je Ivković.

Prema rečima selektora, u trećem nastupu "orlova" u tri dana, ključna je bila poslednja četvrtina.

"Poslednji period smo dobili sa 27:11, tu je rešena utakmica. Nismo gubili volju, pokazali smo karakter. Mislim da će nam ova pobeda nam puno značiti na polju samopouzdanja", smatra strateg našeg nacionalnog tima.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić za ishod finala je rekao da će mnogo značiti "orlovima" u narednom periodu.

"Ovaj trijumf nam mnogo znači, pogotovo na polju samopouzdanja, jer nastavljamo kontinuitet pobeda. Tu je istorija, veliko rivalstvo. Nismo odigrali na najvišem nivou, ali kada je bilo najpotrebnije pokazali smo karakter. Nas pritisak uvek dodatno motiviše, znamo kako da se izborimo sa njim", kaže Krstić.

Milenko Tepić je sličnog mišljenja.

"Jako teška utakmica. Nismo blistali u prve tri četvrtine. Presudio je naš karakter i želja. Imamo dosta prostora za napredak. Srećan sam što smo posle svega završili turnir bez poraza", rekao je Tepić.

U prvu petorku turnira izabrani su Bojan Bogdanović (Hrvatska), Goran Dragić (Slovenija), Nenad Krstić (Srbija), Mirza Teletović (BIH) i Miloš Teodosić (Srbija).

2024 © - Vesti online