Sreda 10.08.2011.
11:16
Vestionline

Državi od prodaje Maksija 25 miliona evra?

On je u intervjuu za beogradski nedjeljnik ''NIN'' rekao da Poreska uprava za sada nema preciznih saznanja hoće li do toga doći ili neće jer, "ovaj obveznik još nije dostavio poresku prijavu sa kupoprodajnim ugovorom".

Još nije dostavio poresku prijavu: Miroslav Mišković



Na pitanje da li su najbogatiji srpski biznismeni najviše duguju za doprinose i poreze, Radosavljević je odgovorio da ukupan dug na osnovu ovih neplaćenih dažbina iznosi 230 milijardi dinara (2,2 milijarde evra).

"Većina toga nije realno naplativa, jer je reč o dugovima preduzeća koja su otišla u stečaj ili su u restukturisanju. U ovom trenutku realno je naplativo 53,9 milijardi dinara", rekao je Radosavljević.

On je podsetio da prema članu 7 sadašnjeg poreskog zakona ne može da otkrijete ko su najveći poreski dužnici, ali je, ipak, otkrio da među njima ima i "poznatih biznismena, ali i političara, ljudi iz estrade i sporta". Radosavljević je rekao da je predložio da se u novom zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji koji bi trebalo da bude usvojen do kraja godine, izmeni odrednica o tajnosti dužnika.

Prema njegovim rečima, predlog je da se jednom mesečno u medijima objavljuje lista 100 najvećih dužnika.

Internet sajt ''Pištaljka'', međutim, piše da postoji velika mogućnost da država ne dobije ni dinar od prodaje ''Maksija''.

2024 © - Vesti online