Sreda 10.08.2011.
04:45
Blic

Paravinja hoće da svedoči o ubistvu Dade

Da li će Paravinja pomoći da se razreši ubistvo novinarke?
 

- Nisam o tome razgovarao s njim i ne znam šta on ima da kaže o tome. Što se tiče pisma, on je spominjao u iskazu da je pisao, ali nije govorio o njegovom sadržaju - kaže advokat Baica za "Blic".
 

On je na pitanje da li se Paravinja protivi da bude eventualno izručen Hrvatskoj, odgovorio potvrdno.
 

Zahtev za saslušanje Paravinje uputilo je glavno tužilaštvo Srbije, a policije dve zemlje formiraće zajedničku komisiju koja će ispitivati ubistvo Dade Vujasinović. Direktor srpske policije Milorad Veljović potvrdio je da se sastao sa kolegom iz Hrvatske i da su razgovarali, između ostalog, i o istrazi ubistva beogradske novinarke i da će se povodom toga formirati zajednička komisija.
 

Kako su preneli mediji, žena koju je Paravinja pokušao da siluje u Omišu svedočila je u splitskom tužilaštvu da joj je on spominjao ubistvo Dade Vujasinović.
 

- To je trajalo neko vreme, gledao je u mene, govorio kako sam lepa, da ga podsećam na novinarku Dadu Vujasinović, koja je ubijena 1994. godine. Za nju je govorio da je bila draga i da je zato ubijena jer je previše tražila. O njoj je pozitivno govorio. A rekao je i da je morao stati jer sam ga podsetila na nju - svedočila je žena koju je Paravinja pokušao da siluje.
 

Istražni organi u Srbiji odlučiće da li će od kolega u Hrvatskoj tražiti da saslušanje ove žene, nakon što Paravinja da iskaz.
 

Inače, i u pismu koje je Paravinja pisao tokom bekstva, takođe se spominje Dada Vujasinović. Paravinja navodi u pismu, koje je pronađeno u kući njegove rođake, kako su Dadi Vujasinović on i "Mrđa sve ispričali i htela je sve objaviti", a odnosi se na sukobe u Slavoniji 1992. godine. Dada Vujasinović je ubijena 8. aprila 1994. u porodičnom stanu na Novom Beogradu.

2024 © - Vesti online