Utorak 09.08.2011.
14:40
Srna

Kvinta stvara mit o Srbima nasilnicima na KiM

Plasira se priča da bi Srbi živeli bolje kada bi se oslobodili svojih kriminalaca, ali pošto neće...

Galuči je u autorskom tekstu za sajt organizacije "Transkonflikt" naveo da "Kvinta stvara sliku srpskih nasilnika, huligana i kriminalaca koji pružaju otpor uspostavljanju kosovskog zakona i reda i pritom drže kao taoce lokalno stanovništvo".

Evropska unija se, smatra Galuči, pridružila naporima Kvinte u pokušaju da navedu predsednika Srbije Boris Tadića da odustane od severa Kosova, a sledeći korak je da Beograd prizna carinske pečate Kosova tokom pregovora koji se nastavljaju u septembru.

Galuči ističe da je deo tog mita i tvrdnja da bi Srbi na severu Kosova i Metohije rado prihvatili vlast Prištine kada bi se oslobodili kriminalaca.

"Jednostrana i nelegalna agresija protiv Srba na severu Kosova uspeva i zbog toga što oni koji podržavaju Albance ne poznaju situaciju na terenu ili je cinično odbacuju", dodao je on.

Galuči navodi da mit o nasilnicima predstavlja nepravdu prema Srbima na severu Kosmeta i ozbiljno potcenjuje značaj svega oko čega se vodi borba na severu, a cenu toga će Kvinta morati da plati.

"Nesumnjivo je da su na severu prisutni pripadnici srpskih službi bezbednosti, kao i lokalni srpski zvaničnici, ali ako njih nazivamo paralelnim, to isto možemo da kažemo za vlasti u Prištini", naglasio je Galuči.

Navodeći da je uništavanje administrativnih prelaza bila "glupa greška", Galuči je istakao da je većina ljudi na barikadama običan svet, koji želi da se odbrani od pretnje specijalne policije Kosova i NATO snaga, jer smatra da su intervenisale da zaštite interese kosovskih Albanaca.

2024 © - Vesti online