Utorak 09.08.2011.
15:19
Vestionline

Ulazak u Evropu preko Subotice

Robert Prosinečki

"Sada moramo da razmišljamo samo o domaćem prvenstvu. Imamo teško gostovanje kod Spartaka, a svi znamo da Zvezda dugo nije sezonu počela pobedom. Moramo da idemo korak po korak, moramo to proći i samo se za Spartak i spremamo. Sa pravom smo optimisti, idemo u Subotici na pobedu. Zvezda uvek mora tako. A tri boda u susretu sa Spartakom mnogo bi nam značila i za Ren“, kaže trener Zvezde Robert Prosinečki.

“Žuti”, naravno, ne može da se odbrani od brojnih pitanja koji su uglavnom koncetrisani upravo na francusku ekipu, pre svega jer crveno-beli već dugo nemaju uspeha u Evropi. Ren je igrao sjajno na startu Prve lige Francuske i na gostovanju kod Dižona slavio sa ubedljivih 5:1 na utakmici koju je Prosinečki uživo posmatrao.

"Jako ozbiljna ekipa, stoje odlično, imaju i glavu i rep i tri ili četiri pojedinca ekstra klase. Sigurno je da su oni i pre žreba računali na prolaz dalje, ipak dolaze iz Francuske. Ali, imaju i oni svoje mane, negde gde se može proći, odigrati i ja sam optimista. Dižon i nije pravo merilo, jer je Ren puno bolji. Gledaćemo ih opet 13. avgusta protiv Pari Sen Žermena. Da vidimo kako igraju sa jačim protivnicima, kakvi su kod kuće, jer važe za domaćinsku ekipu, koja gubi na važnijim gostovanjima... Nadam se da će tako biti i 18. avgusta, da će biti jedan lep dan i da ćemo ostvariti dobar rezultat“, kaže Prosinečki.

Zvezdin igrač sredine terena Miloš Dimitrijević je tri godine branio boje Nanta, a potom isto toliko i Grenobla.

"Baš me iznenadio Ren. Videli ste kako je u Francuskoj, Marselj igra 2:2, Pari Sen Žermen izgubi kući. Očekivao sam da će Dižon kao debitant biti silno motivisan, a videli smo rezultat na kraju. Dugo nisam igrao protiv Rena, ali su uvek bili poznati kao tvrda ekipa, u vezi su svi zajedno, drže se, brzi su. Ne igraju neki lep fudbal za oko, ali su dosta efikasni“, kaže Dimitrijević, koji je optimista, umnogome i zbog briljantne partije Zvezde u pobedi od 7:0 nad letonskim Ventspilsom u prethodnom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Vratilo nam se samopouzdanje, ali moramo da nastavimo da radimo tako ozbiljno na treninzima i da sav taj trud prenesemo na teren. Da tako bude i u Subotici. Sve je lakše kada počneš pobedom“, kaže Zvezdin plej. 

Karte od ponedeljka

 

FK Crvena zvezda obaveštava sve svoje navijače da će se karte za utakmicu, kvalifikacija Lige Evrope protiv Rena, koja se igra u četvrtak 18. avgusta (20,30) na najvećem srpskom stadionu, prodavati već od ponedeljka 15. avgusta na blagajnama stadiona Crvena zvezda. Radno vreme blagajni je od 10 do 18 časova, dok će na dan utakmice blagajna raditi do početka meča.

 

Cene karata su:

Sever – 600 dinara
Jug – 600 dinara
Istok – 900 dinara
Zapad – 1200 dinara

 

Za ovu utakmicu važiće i sezonske karte čija prodaja se vrši u prostorijama Marketinga na stadionu Crvena zvezda.

2024 © - Vesti online