Ponedeljak 08.08.2011.
17:03
KIM radio, Beta

Zapaljena srpska kuća u Gnjilanu

Ulica u Gnjilanu u kojoj se nalazi zapaljena kuća

Portparol Kosovske policije u Gnjilanu, Ismet Hašani izjavio je KIM radiju da u kući Cuckića, koja je rano jutros zapaljena već deset godina niko ne živi, ali da je kuća bila očuvana. On je kazao da je kuća oštećena u požaru koji je podmetnut u dve sobe.

"Partola KPS-a i vatrogasci su izašli i utvrđeno je da su izgorele dve spavaće sobe. Za sada ne možemo reći ništa više ali su naši istražni organi na dobrom putu da saznaju ko su počinioci incidenta i to će najverovatnije biti za dva do tri dana", rekao je Hašani.

On je kazao da je, prema saznanjima policije, kuća poslednjih godina služila kao svratište narkomanima i skitnicama.

Ministartvo za Kosovo i Metohiju upozorilo je međunarodne institucije na Kosovu i Metohiji da se ovim incidentom u Gnjilanu nastavlja nasilje nad Srbima južno od Ibra.

"Paljenje kuće Novice Cuckića je novi incident u nizu, nakon što su prištinske vlasti izazvale krizu na severu Kosova. Današnje paljenje kuće u Gnjilanu pokazuje da su kosovske vlasti, nakon nasilnog pokušaja preuzimanja punktova Jarinje i Brnjak ohrabrile albanske ekstremiste na nasilje nad Srbima južno od Ibra", navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Ovo je još jedna poruka albanskih ekstremista, šta mogu očekivati Srbi koji odluče da se vrate na svoja vekovna ognjišta", upozorilo je Ministarstvo.

2024 © - Vesti online