Ponedeljak 08.08.2011.
06:12
Beta

Čaves: Bili smo neefikasna vlast

Ugo Čaves priznao neke svoje greške
 

"Manjak efikasnosti, uzrokovan dnevnom rutinom, doveo je do velikih grešaka, koje su ugrožavale vladinu socijalnu i ekonomsku politiku i odvraćale pažnju od problema naroda", rekao je Čaves kanalu Televen, pre odlaska na Kubu.

Predsednik Venecuele Ugo Čaves stigao je na karipsko ostrvo, gde je podvrgnut tretmanu hemoterapije, drugom od odstranjivanja kanceroznog tumora, u junu. Čaves (57), kome je zbog terapije opala kosa, izrazio je uverenje da će se za nekoliko dana vratiti u Venecuelu "u boljem stanju od onog u kome je sada", preneo je AFP.

"Izaći ćemo iz ovoga jači. Ubeđen sam u to", rekao je Čaves koji planira da se kandiduje za treći uzastopni šestogodišnji mandat na predsedničkim izborima sledeće godine.

Kubanski državni mediji su, po dolasku Čavesa u Havanu, preneli da je venecuelanski lider bio "nasmejan i pričljiv", pošto je izašao iz aviona. Čavesa, koji je doputovao na Kubu sa ćerkom Marijom Gabrijelom, na aerodromu je dočekao kubanski lider Raul Kastro.

Čaves je prošlog meseca rekao da je "uspešno završio prvi krug hemoterapije" i da, pošto maligne ćelije nisu pronađene u njegovom organizmu, "započinje novi život", iako je bio oprezan kada je reč o daljim prognozama njegovog zdravstvenog stanja.

Čaves je u junu operisan na Kubi, gde mu je odstranjen tumor iz karlične oblasti i potom je, uprkos bolesti, nastavio da obavlja predsedničke dužnosti, ali s redukovanim rasporedom.

2024 © - Vesti online