Ponedeljak 08.08.2011.
04:37
Alo

Arkanov ubica: Ceco pomagaj!

Svetlana Ceca Ražnatović
 

Nikolić zahteva da Ražnatovićeva pred sudom potvrdi da on 15. januara 2000. nije bio u hotelu "Interkontinental", kada je ubijen Arkan i dvojica njegovih prijatelja, Milenko Mandić Manda (43) i Dragan Garić Garo (47), bivši radnik saveznog MUP-a.

Nikolić je izneo ovaj zahtev u krivičnoj prijavu koju je podneo protiv bivšeg Arkanovog telohranitelja Zvonka Mateovića (35), kojeg optužuje za davanje lažnog iskaza. U svojoj prijavi, Nikolić tvrdi da je Mateović više puta menjao iskaz u kome ga je optužio da je pucao na njega prilikom Arkanovog ubistva iako on, kako tvrdi, u to vreme nije ni bio u hotelu.

- Da se radi o lažnom iskazu navedenog svedoka, utvrđuje se, pre svega, iz iskaza Svetlane - Cece Ražnatović, koja je bila kategorična da Dragan Nikolić u momentu ubistva Željka Ražnatovića nije bio u hotelu "Interkontinental“ - navodi se u prijavi koju je Nikolić podneo preko advokata Nemanje Jolovića, a u kojoj se zahteva da se pevačica izjasni ko je sve u vreme zločina bio prisutan u holu hotela.
 

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu još nije razmatralo prijavu pošto nije dobilo spise Višeg suda vezane za Arkanovo ubistvo. Nikolić u prijavi navodi da je Mateović na suđenju lažno izjavio da ga je video s pištoljem u ruci i da mu se činilo da puca, pa je prema njemu ispalio nekoliko hitaca i ranio ga iako je u jednom od iskaza rekao da ga nije ni video u hotelu.

Kako navodi, analizirajući velike kontradiktornosti u Mateovićevim svedočenjima, Nikolić je bivšeg Arkanovog telohranitelja optužio i za pumpanje iskaza, jer je na suđenju u junu 2004. izjavio da ga je video kada se poljubio s komandantom (Željkom Ražnatovićem), a potom tokom pucnjave iz pravca lifta ispalio prema njemu (Mateoviću) četiri-pet hitaca iz revolvera.
 

Nikolić tvrdi da je u vreme zločina bio u svom stanu u Novom Beogradu. Na prvom suđenju je osuđen na 15 godina zatvora. On jedini služi kaznu u požarevačkom zatvoru "Zabela“, dok su bivši policajac Dobrosav Gavrić (33) i Nikolićev brat od tetke Milan Đuričić Miki (38) u bekstvu od početka oktobra 2006. Gavrić je kao neposredni izvršilac osuđen na 35 godina zatvora, a Đuričić je dobio pet godina manje.

2024 © - Vesti online