Nedelja 07.08.2011.
19:50
Vestionline

Srbija pobedila Makedoniju u Sloveniji

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Savanović sa 18 poena, dok je Teodosić dodao 14. U poraženoj ekipi istakao se Sokolov sa 18 poena.

Naši najbolji košarkaši od samog početka su zaigrali dobro i imali konce igre u svojim rukama, a Makedonci su parirali samo prvih nekoliko minuta do rezultata 9:9, onda je usledila serija naših košarkaša od 12:0. U drugoj četvrtini Makedonci su bili precizniji sa linije 6,75, pogodili su pet trojki za redom, istopili našu prednost, pa su došli do prvog vođstva na utakmici i na poluvreme otišli sa poenom prednosti 46:47.

U trećoj deonici ekipe su bile u rezultatskom egalu. Vođstvo nam je vratio Kosta Perović, tek na minut pre kraja, i tim rezultatom okončana je ova četvrtina - 63:62.

U poslednjem periodu izabranici selektora Dude Ivkovića su predvođeni večeras odličnim Teodosićem ponovo stekli deset poena prednosti pa je pobednik i rešen dva minuta pre kraja utakmice.

Naša selekcija je u prvom kolu bila slobodna, a u ponedeljak od 18,00 sati sastaće se sa Bosnom i Hercegovinom.

Srbi najbolji i na basketu "3 na 3"

Na prvom FIBA Evropa basket turniru "3 na 3“ održanom u Ljubljani na kome je učestvovalo 12 seniorskih selekcija, zlatnu i srebrnu medalju osvojile su reprezentacije Srbije! Ekipa Srbija 2 u finalnom meču pobedila je Srbiju 1 sa 15:14 i osvojila prvo mesto ispred selekcija Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

2024 © - Vesti online