Nedelja 07.08.2011.
19:38
Vestionline

Nezataškavanje istine ili antihrvatska propaganda?

Željko Mitrović u dnevniku svoje televizije

"Pink više nikada neće biti u prilici da zataškava incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na letovanju u Hrvatskoj", izjavio je Željko Mitrović, vlasnik "Pinka", posle objavljivanja vesti da je Hrvatska rešila da njegovu jahtu proda na licitaciji.

Mitrović je uveo i embargo na hrvatsku muziku i kinematografiju na svojoj televiziji, najavio da će Hrvatska petostruko platiti zaplenu i prodaju jahte, a od tada počinju i negativni izveštaji o toj zemlji u informativnom programu.

Naime, "Nacionalni dnevnik" na RTV Pink je u petak objavio opširan prilog o tunjevini "K Plus", koja se prodaje u trgovinskom lancu "Idea", inače vlasništvo hrvatskog biznismena Ivice Todorića .

Prilog je započeo izjavom novosadske doktorke koja je kupila spomenutu tunjevinu. "Boja i miris nisu bili ni nalik tunjevini, bilo je u tome mnogo niti koje nisu svojstvene mesu tune, čak i crva", izjavila je Novosađanka koja je malo tunjevine dala svom mačku, a on posle toga dobio proliv. 

Izjavu ove gospođe potvrdio je u Pinkovom dnevniku i predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine Goran Papović koji je rekao da se u hrvatskoj tunjevini nalaze "neke žilice i crvi". Popović je pozvao građane ne samo da prestanu s kupovinom "K plus" tunjevinu, već i da prodavnice "Idea" "izbegavaju" u širokom luku.

Veterinarska inspekcija, međutim, kaže da njima nije stigla ni jedna pritužba na kvalitet ove tunjevine, a da je sporni proizvod kontrolisan pre stavljanja na rafove i proglašen ispravnim. Slično je saopštila i prodavnica "Idea" koja tvrdi da im je inspekcija bila u sredu i da imaju dokumentaciju da je sa njihovim proizvodima sve u redu.

Pored ovog, gledaocima i potrošačima veoma interesantnog priloga, Nacionalni dnevnik se bavio i ulaganjem srpskog kapitala u Hrvatsku, a u prilogu su učestvovali nezadovoljni srpski biznismeni koji imaju negativna iskustva sa poslovanjem u Hrvatskoj.

2024 © - Vesti online