Subota 06.08.2011.
16:04
Vestionline

Milan osvojio italijanski Superkup

Dotukao gradskog rivala - Kevin Princ Boateng

Fantastičan pogodak Veslija Snajdera iz slobodnog udarca doneo je nero-azurima prednost u 22. minutu, ali to nije omelo aktuelnog prvaka Italije da nastavi sa dobrom igrom koju je na kraju krunio i pobedom.

Nakon što je Ibrahimović pogodio stativu u 40. minutu, roso-neri su do izjednačenja došli u 60. kada je Robinjo pronašao švedskog reprezentativcs koji je u letu poslao loptu glavom u mrežu rivala.

Samo devet minuta kasnije, preokret je bio potpun. Udarac rezerviste Pata obio je golman Žulio Cezar, a na loptu je natrčao Kevin-Princ Boateng kome nije bilo teško da pogodi mrežu i donese prednost Milanu.

Utakmica u kojoj je od početka za Inter zaigrao Dejan Stanković, iako je bio pod znakom pitanja zbog povrede na poslednjem treningu, imala je nekoliko odličnih poteza, koji ipak nisu rezultirali pogotkom.

U 94. minutu Eto je postigao gol i na trenutak počeo da proslavlja izjednačenje na 2:2, ali pomoćni arbitar je pokazao da se radi o ofsajdu što je obradovalo navijače Milana, čiji su ljubimci po šesti put u klupskoj istoriji osvojili trofej Superkupa.

2024 © - Vesti online