Petak 05.08.2011.
12:14
Vestionline

Leskovac: Krijumčarili Sirijce i Tunižane

Kako se navodi, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi uhapšeni su Leskovčani Kemal D. (51) i Seviđa A. (44).

Sumnja se da su oni omogućili nedozvoljeni tranzit kroz teritoriju Srbije, petorici stanih državljana, koje su po unapred sačinjenom dogovoru, svojim vozilom, trebali da prevezu od granice sa Makedonijom, koju su ilegalno prešli, do Beograda.

Za prevoz do Beograda platili su im 1.250 evra.

Leskovačka policija je vozilo kojim je vršen prevoz stranih državljana zaustavila 1. avgusta uveče kod mesta Predejane. Utvrđeno je da strani državljani nemaju putne isprave i druge identifikacione dokumente, što je, prema policijskom saopštenju, Kemalu D. i Sevdiji A. bilo poznato.

Njima je istražni sudija Osnovnog suda u Leskovcu odredio pritvor u trajanju od mesec dana, a protiv petorice državljana Tunisa i Sirije pokrenut je prekršajni postupak zbog ilegalnog prelaza granice.

Izrečena im je kazna zatvora u trajanju od dvet dana i zaštitna mera udaljenje iz Srbije uz zabranu ulaska u trajanju od dve godine.

2024 © - Vesti online