Četvrtak 04.08.2011.
18:20 >> 22:52h
Vestionline

Tači prihvatio sporazum, ali kakav?!

Hašim Tači i Erhard Biler
 

"Sastanak sa Bilerom je bio plodotvoran i postignuta je saglasnost", rekao je Tači na sednici kosovske vlade u Prištini, prenosi KIM radio.

Vlada Kosova sinoć je odbacila sporazum KFOR i Vlade Srbije o smirivanju situacije na severu, a Tači danas nije obrazložio zbog čega je promenio stav.

"Novostvorena situacija je razjašnjenja nakon poslednjih događaja. Mi smo postigli razumevanje o narednim koracima", rekao je Tači na sednici Vlade Kosova.

Prema njegovim rečima, "uznemirenost" ministara tim sporazumom prouzrokovana je pominjanjem humanitarne krize na severu Kosova.


"Nema humanitarne krize na Kosovu", rekao je Tači, koji se sa Bilerom sastao kasno sinoć i danas pre podne.

Pojedini beogradski mediji spekulisali su danas da je Srbija prihvatila predlog Roberta Kupera, posrednika Evropske unije (EU) u pregovorima Beograda i Prištine, koji je dvema stranama predložio kompromisno rešenje problema kontrole administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.

Da podsetimo, od ministra unutršnjih poslova Ivice Dačića i predsednika Srbije Borisa Tadića ovih dana moglo se čuti da se Beograd neće odreći Kosmeta zbog članstva u EU, što bi moglo predstavljati poruku da Srbija odbacuje eventualne "zakulisne" pritiske ili ultimatume.

2024 © - Vesti online