Četvrtak 04.08.2011.
18:12
Vestionline

Sahranjen Luis

Glumac Boda Ninković održao je govor kraj odra. "Izrodio je veliku porodici i trudio se da svaki tren bude lepši i lepši. Napravio je mnoga velika dela. Pomagao je ljudima. Ljubiša je zaslužio život koji je dobio na dar", rekao je Ninković.

Od oca se u ime sve dece oprostio najstariji sin Miodrag. "Dragi tata, kao najstariji sin imam obavezu da ti se zahvalim u ime sve dece... Stalno je bio na putu... Njegove žene i mi smo pokušali da ga menjamo, ali ništa. Za nas, on je još na putu".

Tada je truba tiho zasvirala pesmu "Ne kuni me, ne ruži me majko", a kovčeg je spušten u zemlju.

Komameoracija u Luisovu čast održana je u Domu sindikata gde je pevač pre 26 godina održao prvi solistički koncert. Na platnu je prikazan 20-minutni filmu u kojem su o njemu pričali velikani domaće muzičke scene koji su o Luisu imali samo reči divljenja: Goran Bregović, Sanja Ilić, Emir Kusturica, Nele Krajlić, Biljana Krstić, a prikazani su važni segmentni iz Luisovog života, s akcentom na brojnim uspesima koje je nizao u inostranstvu.

Poslednju poštu Luisu su odale mnoge poznate ličnosti: Predrag Živković Tozovac, Miki Manojlović, Sloboda Mićalović, Milorad Mandić Manda, Marinko Rokvić, Knez, Li Men, Seka Aleksić, Dragica Radosavljević Cakana, Ana Bekuta, Ognjen Radivojević, Rade Radivojević, Ivan Karl, Goca Lazarević, Milena Plavšić i mnogi drugi.

2024 © - Vesti online