Četvrtak 04.08.2011.
16:18
Vestionline

Duda precrtao Ilića, Veličković ostao u Beogradu

Dušan Ivković skratio spisak reprezentativaca Srbije

Ivković je napomenuo da na pripremni turnir u Sloveniji neće krenuti Novica Veličković koji ostaje u Beogradu na individuilanim kondicionim pripremama.

Veličković priznaje da trenutno nije spreman za takmičarski ciklus i da zbog toga neće putovati sa ekipom na turnir u Sloveniju.

"U dogovoru sa selektorom i stručnim štabom odlučeno je da ostanem u Beogradu i individualno treniram sa kondicionim trenerom jer u Sloveniji ne bi imao adekvatne uslove i terapiju. Selektor ima razumevanje za moj problem i mislim da mi ova odluka ide u korist", rekao je Veličković, koji već dugo ima problema sa povredom kolena.

On je novinarima u dvorani "Sport Eko" dodao da se oseća bolje, ali da ga "ponekad iznenadi bol".

"Evidentan je napredak u odnosu na period kada sam se pojavio na pripremama. U predstojećem periodu posvetiću se jačanju noge i pokušaću da se vratim u reprezentaciju".

Selektor Dušan Ivković je sa spiska kandidata za odlazak na Evropsko prvenstvo u Litvaniji izostavio centra Mileta Ilića, koji je naknadno bio pozvan.

Na turnir u Ljubljanu, od 6. do 9. avgusta, putuju sledeći igrači: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Uroš Tripković, Dragan Milosavljević, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Milan Mačvan, Nenad Krstić, Kosta Perović i Boban Marjanović.

Posle turnira u Slovenijii našu reprezentaciju očekuju takmicenja u Izmiru i Londonu.

Na prvenstvu Evrope u Litvaniji, od 31. avgusta do 18. septembra, Srbija igra u grupi B sa Italijom, Francuskom, Nemačkom, Letonijom i Izraelom.

2024 © - Vesti online