Petak 18.12.2009.
05:45
Seecult

Film Ivana Mandića na festivalu u Trstu

Kadar iz filma "Nestanak heroja"

“Nestanak heroja” prvonagrađeni je film na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dugometražnog dokumentarnog filma Beldocs u Beogradu, koji je i distributer i promoter tog filma sa istorijskom, socijalnom i političkom tematikom. Film je nastao kroz postupak ozbiljnog pasioniranog istraživanja i prikupljanja materijala.

Filmski festival u Trstu


Jubilarni, 20. Filmski festival u Trstu biće održan između 21. i 28. januara, a predstaviće široku lepezu filmova - oko 150 naslova iz različitih zemalja i regiona, veliki broj nacionalnih i interanacionalnih premijera, najbolje filmove iz centralne i jugoistočne Evrope, retrospektive značajnih filmskih autora, kao i mogućnost susretanja sa filmskim stvaraocima i profesionalcima.

Obelodanjujući procese skorašnjih promena naziva ulica u Beogradu koje su nosile imena ličnosti i događaja iz Drugog svetskog rata, Mandić u razgovoru sa sugrađanima, potomcima i prijateljima “nekadašnjih” narodnih heroja, njihovim saborcima, savremenim umetnicima, učenicima srednjih škola, članovima Komisije za nazive ulica i trgova grada Beograda i predstavnicima opštinskih vlasti, daje sveobuhvatan pregled cele situacije.

Mandić je rođen u Beogradu, gde je završio elektrotehniku, a zatim reklamu i medije. Bavi se filmom kroz rad u Akademskom filmskom centru, gde je bio autor više kratkih filmova i sa njima učestvovao na brojnim festivalima.

Filmom “Nestanak heroja” osvojio je regionalni Gran pri Beldocsa, a živi u Beogradu i bavi se medijskom edukacijom mladih.

2024 © - Vesti online