Četvrtak 04.08.2011.
10:58 >> 15:33h
Pravda

Dopisniku "Pravde" u Gračanici prećeno smrću

Pre napada Zejaka je pozvao Doderović i zamolio ga da se nađu u Gračanici kako bi mu predočio "neke važne informacije".

Sastanak je zakazan u kafiću naspram manastira u strogom centru Gračanice. Usledio je ponovni poziv i najava "stižemo za dva minuta".

Neđeljko Zejak

Automobil Vlade u Prištini, Ministarstva koje vodi zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović, parkirao se na svega dva-tri metra od bašte kafića "Matriks".

Iz njega su izašli Snežana Karadžić i Radman Doderović, njen telohranitelj. Umesto predstavljanja, Doderović i Karadžićeva su nasrnuli na Zejaka, psujući mu srpsku majku, vređajući ga i stolicama krnuli da ga udaraju, piše "Pravda".

Napadači su potom pokušali da pobegnu u pravcu Prištine, rekavši Zejaku da će "biti likvidiran", kao i da je "svakom Srbinu mesto na bari­ka­da­ma u Kosovskoj Mitrovici, umesto u Prištini".

Policijska patrola iz Gračnice sustigla je odbegle napadače i privela ih u mesnu Policijsku stanicu, gde je pokrenuta istraga, piše "Pravda".

Snežana Karadžić je pre napada na Zejaka pozvala glavnu i odgovornu urednicu "Pravde", zbog kako je rekla, "sramotnog" teksta objavljenog 2. avgusta ove godine pod naslovom "Kafe kuvarica u bordu direktora", ali nije želela da kaže sa kojim se informacijama u tekstu ne slaže, niti je želela da da svoju verziju priče.

Karadžićeva je, navodi "Pravda", izrekla čitav niz pretnji i uvreda na račun redakcije i njenih novinara koje je nazva­la "psima i kerovima", kao i pretnju "neću se zaustaviti".

Biće pokrenut postupak

Prema rečima komandira policijske stanice u Gračanici Bratislava Trajkovića, novinar Neđeljko Zejak pozvao je policiju jer su ga nepoznate osobe napale i vređale.

– On je direktno pozvao mene, jer je imao moj broj telefona, i rekao mi da je napadnut ispred jednog lokala u Gračanici, a da su onda napadači krenuli vozilom ka Prištini. Pošto sam bio u blizini, krenuo sam za tim vozi­lom, i u stanicu policije priveo Snežanu K. i Ra­ška D. Posle toga je došao i novinar Zejak i ispričao šta se desilo. Postupak je pokrenut protiv napadača zbog remećenja javnog reda i mira, i predmet će biti prosleđen istražnom sudiji – kaže Trajković.

“Gađala sam ga, ali papirom“

Snežana Karadžić demantovala je u izjavi KIM radiju da su ona i Radoman Doderović stolicom nasrnuli na Zejaka.

Karadžićeva je rekla da je Zejaka gađala papirom nakon niza uvreda na njihov račun. Ona je kazala da je novinar nju i Doderovića nazvao “crnogorskim fašistima”.

“Novinar može pisati o javnim ličnostma ali im ne može nanositi duševni bol na polnoj i rasnoj osnovi, što Zejak radi”, kazala je Karadžićeva.

Karadžićeva tvrdi je Zejak progoni poslednjih deset godina i vređa njen rad.

“Ovo je njegov progon direktno uperen protiv mene kao žene i predstavnice crnogorske nacionalne zajednice”, tvrdi ona.

Snežana Karadžić je demantovala da su ona i Doderović privođeni u policijsku stanicu, već kaže da su samo bili pozvani u policiju da daju izjavu povodom Zejakove prijave.

2024 © - Vesti online