Četvrtak 04.08.2011.
09:31
Vesti

Silovao i zadavio izbeglicu u kampu

Milica Turukalo, koja je živela je u izbegličkom kampu od "Oluje", dalja je rođaka majke Milana Kalinića. On je prvo udario pesnicom i onesvestio, pa potom silovao i zadavio.

Milica Turukalo ubijena u sobi

Prema nezvaničnim informacijama, Milica Turukalo je pričala da će da kupi kuću jer će rođak iz Australije da joj pošalje novac. Policija sumnja da je Kalinić zato napao jer se nadao da će imati šta da opljačka. Na telu su bile vidljive povrede na vratu i grudima, a takođe se vidi i rana na bradi. Na vratu su bili vidljivi podlivi i otisci prstiju.


U barakama preduzeća Planum, u kojima su poslednjih petnaestak godina smeštene izbeglice iz Hrvatske, u šoku pričaju šta se dogodilo.


- Miličina rođena sestra Ružica živi u Novoj Pazovi, ali ona nije htela da im smeta, pa je došla u kamp. Radila je i štedela da kupi kuću, verovatno je zato taj Kalinić i upao kod nje. I on je s roditeljima ranije živeo u kampu, ali su napravili kuću i odselili se. On i Milica su neki dalji rod - potvrdila je komšinica.


Ona kaže da je s komšijama sela da pije kafu i da su tada pozvali i Milicu. Ona se nije odazivala, kucali su joj i na prozor, ali od komarnika nisu mogli da vide ništa. Sat kasnije, iz Miličine sobe izleteo je Kalinić.


- Povikao je: "Zovite policiju i Hitnu pomoć! Žena je mrtva!" Milica je ležala na podu pored kreveta, lice joj je bilo pokriveno nekom krpom i ćebetom - priča je komšinica.
Ubrzo nakon toga u izbeglički kamp su stigle i policija i Hitna pomoć, a lekari su utvrdili da je Milica Turukalo zadavljena.

Pare bile u banci


Miličina sestra Ružica kaže da se Kalinić šetao u blizini dok je policija radila svoj posao.
- Kada su policajci čuli da je izašao iz sobe, odveli su ga. Možda je mislio da ukrade pare, ali je ona novac držala u banci. Njegova majka je prekjuče zvala i izjavila saučešće, došla je i na sahranu. Šta će žena, samo je pričala: "Šta je to uradio?!"

2024 © - Vesti online