Četvrtak 04.08.2011.
12:00
S.S. - Foto:

Za srećan put i predah od problema

Iz pisma koje je takođe stiglo posredstvom Redakcije "Vesti", napisali su:


"Pomaže Bog dragoj majci Vesni i njenom sinu Dejanu. Želimo da svojom skromnom novčanom pošiljkom pomognemo da se ostvari želja i potreba za oporavak Dejana i predah od nevolja Vesni. U nadi da će majka i sin moći da otputuju u Makedoniju u goste kod prijatelja koji ih očekuju, želimo im srećan put i svako dobro...".


Nova donacija humanista iz Sidneja zadržala se u našem beogradskom Dopisništvu "Vesti" dva dana jer na telefonske pozive Miloševići nisu odgovarali. Iz toga smo zaključili da su ipak otputovali u Strugu, kao prošle i pretprošle godine i to zahvaljujući julskim donacijama Joksića i njihovog stalnog anonimnog donatora iz Nemačke.
 

Pokazalo se da naša pretpostavka nije tačna i novac im je uručen u Vranju.


- E, sada stvarno ne znam šta mi je činiti. Mislim da treba da poslušam te divne ljude i krenem na put sa Dejanom. Uostalom, oni su novac zato i poslali - rekla je još uvek u dilemi Vesna Milošević.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Uvereni smo da će odlučiti da otputuje svesna da će promena sredine, prijatna klima i duge šetnje blagotvorno delovati na Dejana, koji je otišao na ratište početkom 90-ih godina minulog veka kao golobradi mladić, a vratio se kao teški psihički bolesnik, zaboravljen od starih drugara i odbačen od društvene sredine.

Razgovori Vesne Milošević sa bivšom koleginicom iz vranjske fabrike Jumko oslobodiće je bar delimično tereta skupljenog u protekloj godini u kojoj su joj jedini iskreni prijatelji i oslonac bili čitaoci našeg lista.

U tom slučaju, sledeći susret sa Miloševićima biće mnogo prijatniji jer će sećanje na domaćine blistati u njihovim, cele godine tužnim očima, a 70 novih australijskih dolara bračnog para Joksić za njih je znak da čitaoci "Vesti" neće dozvoliti ni ove zime da gladuju i smrzavaju se u bespravno useljenom stanu u nedovršenoj zgradi bez struje i vode i majčinom platom kuvarice, za koju nikada ne znaju ni kada će stići ni koliko će iznositi. 

2024 © - Vesti online