Sreda 03.08.2011.
17:47
Blic, B92

Posle DS i SPO, Milan Božić sad u SNS-u

Milan Božić

Božić je za B92 rekao da nema ničeg neobičnog u njegovom potezu i da je istovetnost njegovih političkih stavova i SNS "odavno poznata".

On je dodao da se nije pridružio SNS prilikom osnivanja stranke pre tri godine zbog toga što mu se tada činilo da će Srbija imati "normalan politički sistem" gde bi mogao da bude samo simpatizer i glasač SNS.

Božić je rekao da je aktuelna vlast napravila "užasno stanje" u zemlji da je vreme da se oni koji su se povukli iz politike ponovo aktiviraju.

Osim što je poznat po bliskosti s Vukom i Danicom Drašković, Božić je bio i republički i savezni poslanik, kao i potpredsednik Skupštine Beograda. Bio je na čelu upravnih odbora Studija B i Telekoma Srbije.

Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS, ocenio je Božića kao stručnog, ozbiljnog i odgovornog čoveka, a takvi su "uvek dobrodošli u redove naprednjaka".


"Očekujem da Božić sve to dokaže i svojim radom i zalaganjem u SNS", rekao je Vučić za "Blic".

Pre Božića, naprednjacima su se između ostalih pridružili i nekadašnji članovi DSS-a Dragan Šormaz, Radoš Ljušić i Tihomir Arsić, bivši visoki funkcioner DS-a Goran Knežević, Bojan Dimitrijević iz SPO-a.

Naprednjaci kažu da u njihovu stranku ljudi dolaze pre svega zato što oni nude promene i da vladajuća koalicija treba da se plaši izbora jer će, tvrdi Vučić zarada promena za SNS glasati i oni koji su glasali za sadašnju vlast.

2024 © - Vesti online