Petak 18.12.2009.
03:00 >> 03:53h
B. B. - Vesti

Baka invalid šef narko-bande

PRODAJOM DROGE DOPUNAJVALA PENZIJU: Osuđena Krista K.


Dobiti pet godina zatvora za trgovinu drogom uobičajeno je u sudskoj praksi, ali kada se presuda čita 81-godišnjoj bakici u kolicima, u prisustvu dežurnog lekara, to je već presedan. To se upravo desilo na sudu u Nirnbergu gde je Krista K. osuđena zbog trgovine drogom.


Ova "narko-baka", kako su je u međuvremenu prozvali mediji u Nemačkoj, nastavila da se bavi nezakonitim poslovima svoga sina dok je ovaj ležao u zatvoru. Sin je razvio poslove sa drogom, ali je malo-malo morao u zatvor, pa je u posao uključio i svoju majku u poodmaklim godinama. Starica je to, po svemu sudeći, rado prihvatila, jer je novac ostajao u familiji. Preprodaja je najvećim delom obavljana u zajedničkom stanu.


Kada je Krista K. početkom juna uhapšena, bulevarski listovi su pokazali ženu u kolicima, koja je pre ostavljala utisak osobe koja izaziva sažaljenje: starica sa teškim srčanim oboljenjem, u invalidskim kolicima. Iznad slike je stajalo pitanje: "Da li je ova baka najstarija dilerka droge?". Međutim, izgleda da ona zaista nije jedina seda glava u narko-biznisu. Pre nje je 84-godišnja starica iz Solingena na isti način uzburkala javnost, kao i 72-godišnja penzionerka iz Karlsruea, koja je u svom stanu gajila marihuanu. Krista K. je, za razliku od nje, dilovala heroin. Ona je optužena da je u periodu između juna i septembra 2008. godine prodala 410 grama heroina vrednog 16.400 evra.


Policija je u početku motrila samo Kristinog 53-godišnjeg sina, koji je bio registrovan kao narkoman, a u međuvremenu je u više navrata osuđivan. Međutim, jedan telefonski razgovor je istragu odveo u drugom pravcu. Ispostavilo se da je i majka osumnjičenog, radeći pod nadimkom "Maser", naručivala robu. U leto 2008. godine sin je uhapšen i osuđen na pet godina zatvora zbog trgovine drogom. Starica je nastavila sa poslovima, jer, kako je rekla, "htela je da dopuni malu penziju".

2024 © - Vesti online