Sreda 03.08.2011.
17:29
Vestionline, zurnal.rs

KS Slovenije štampao plakat sa otcepljenim Kosovom

Sporni plakat Srbije bez Kosova, i ispravka slovenačkih organizatora 

U dvorani Stožice će od 6 - 9. avgusta biti održan košarkaški turnir uz učešće bivših jugoslovenskih republika. Košarkaški savez Srbije dobio je brošuru sa zakinutom teritorijom pre dvadesetak dana i odmah je reagovao na "slučajni“ gaf slovenačkih kolega. Stiglo je izvinjenje i obećanje da će propust biti ispravljen u najkraćem roku.

Ubrzo je odštampana nova brošura sa "kreativnim“ idejnim rešenjem, odnosno mapom na kojoj košarkaška lopta pokriva prostor Kosova i Metohije, istovremeno i veći deo Crne Gore i Makedonije. 

Iako na sajtu i dalje stoji prethodna publikacija, Košarkaški savez Srbije smatra da se radi o nenamernom propustu administracije. Ipak, naša kancelarija reagovala je u utorak zvaničnim dopisom, u kojem traži od slovenačkih kolega da promeni publikaciju na internet prezentaciji.

Izabranici Dušana Ivkovića su napustili Vršac i poslednji trening pred odlazak u Sloveniju imaće u dvorani "Sport Eko" u Beogradu.

Najbolji košarkaši Srbije će u Ljubljani započeti seriju pripremnih mečeva za Evrobasket, a prva provera biće protiv Makedonije 7. avgusta u 18 časova. Dan kasnije u istom terminu odmeriće snage sa selekcijom Bosne i Hercegovine, a u zavisnosti od plasmana, u trećem meču će potencijalni rival biti Slovenija, Hrvatska ili Crna Gora.

2024 © - Vesti online