Sreda 03.08.2011.
13:11
Vestionline

Peković: Srbija je jedan od favorita EP

Nikola Peković

"Sebe ne posmatram kao zvezdu, trudim se da budem u službi tima. Treniram maksimalno ozbiljno, kao i svi saigrači, i želim da spremno dočekam početak EP. Šampionat će biti specifičan jer će na njemu prvi put učestvovati 24 selekcije, a gledajući kvalitet učesnika, mislim da nas očekuje nikad jače prvenstvo. U prilog tome ide i činjenica da će košarkaši iz NBA lige iskoristiti lok-aut da se što bolje spreme i da pomognu svojim reprezentacijama", rekao je Peković u intervjuu za mozzart sport.

Crna Gora je kvalifikacije za EP odigrala na najbolji mogući način i stigla je do plasmana u Litvaniju sa samo dva minimalna poraza. Na takmičenju koje se održava od 31. avgusta do 18. sptembra biće u grupi C, sa Grčkom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom i još jednom reprezentacijom iz kvalifikacija.

"Pošto smo debitanti, nismo u situaciji da postavljamo previsoke ciljeve. Naravno, svako će pružiti svoj maksimum, a prva želja nam je da prođemo prvi krug. Zatim, ako se ukaže šansa, napravićemo i nešto više", istakao je Peković.

On je svojevremeno s Partizanom osvojio tri domaća šampionata i dve NLB lige i zato sa posebnom pažnjom prati dešavanja u srpskoj reprezentaciji.

"Redovno pratim izveštaje s priprema izabranika Dude Ivkovića. Srbija je na osnovu poslednjih rezultata sigurno jedan od favorita, ali ponavljam, konkurencija je izuzetno jaka. Skoro svi najkvalitetniji igrači su se odazvali pozivima selektora".

2024 © - Vesti online