Sreda 03.08.2011.
10:12
Vestionline

''Podela KiM destabilizovaće Makedoniju''

"Ukoliko dođe do promena granice, ne preuzimam odgovornost da budem čuvar mira u Makedoniji jer može doći do situacije da ljudi počnu da se samoorganizuju i da niko ne može da ih kontroliše, kao u što je bilo 90-ih, 1999. i 2001. godine", naveo je Ahmeti, čija je stranka deo vladajuće koalicije u Makedoniji.

Podržava nasilje Vlade samoproklamovane republike Kosova: Ali Ahmeti

"Ukoliko se dese ovakve stvari i ako situacija izmakne kontroli, niko ne može da preuzme odgovornost ili da garantuje da se Albanci neće organizovati u zajednički front u slučaju da budu ugrožena njihova prava", izjavio je Ahmeti za kosovske medije.

Ahmeti je podržao jednostranu akciju prištinskih vlasti za preuzimanje administrativnih prelaza na severu Kosmeta i istakao da su vlasti u Prištini "pravilno postupile" i da za to imaju podršku Albanaca u Makedoniji.

"Njihova akcija imala je za cilj da na teritoriji Kosova zavlada zakon", tvrdi Ahmeti.

On se usprotivio i predlogu da, zbog blokade srpske robe na administrativnim prelazima, srpski proizvodi preko Makedoniju ulaze na Kosovo, jer kako tvrdi, makedonskoj ekonomiji ne ide u prilog da postane most neke druge zemlje.

2024 © - Vesti online