Sreda 03.08.2011.
04:10
Press

Ana Nikolić oterana iz Dubrovnika

Ništa od koncerta u Dubrovniku: Ana Nikolić
 

Najnoviji razvoj događanja usledio je dva dana nakon što je u Posušju u BiH otkazan koncert Nikole Rokvića zbog postavljanja bombe u "Elefant baru", u kome je trebalo da peva, a u nedelju je otkazan i koncert Dragane Mirković u "Hard-rok kafeu"!


Hrvatski revolucionarni pokret najavljuje da će na isti način u Posušju sprečiti nastup Mileta Kitića zakazan za 5. avgust.
 

Gradske vlasti Dubrovnika tražile su da tokom Aninog nastupa diskoteka na plaži bude maksimalno obezbeđena i sa kopna, mora i iz vazduha, jer su hrvatski desničari najavljivali da će sa svih strana opkoliti diskoteku i pevati ustaške pesme i, umesto da uspostave red i mir u sopstvenom gradu, naložile da troškove obezbeđenja snose organizatori! Izvor blizak pevačici kaže za Press da je ova ucena koncert učinila nemogućim.
 

Veterani bez milosti


- Trebalo je obezbediti dva helikoptera, pet brodića i 100 specijalaca, što bi organizatora koncerta koštalo oko 60.000 evra. Suludo je davati toliki novac na obezbeđenje jednog nastupa - kaže izvor "Pressa".

Tražili 60.000 evra za obezbeđenje koncerta

Ana Nikolić kaže za "Press" da joj je ovo prvi problem u Hrvatskoj i da se nada da će Hrvatska prihvatiti naše pevače, isto kao što mi prihvatamo njihove:
 

- S obzirom na to da do sada nisam imala nikakvih problema širom Hrvatske, a nastupala sam u Splitu, Zagrebu, Puli, Makarskoj, Trogiru i drugim gradovima bez ikakvih problema, poprilično sam iznenađena celom situacijom.

- Pri tom su svi ti koncerti bili rasprodati, baš kao i koncert koji je trebalo da održim u Dubrovniku. Nažalost, došlo je do otkazivanja i zbog toga mi je jako žao. Budući da sam jedna od retkih izvođača koji su nastupali u Hrvatskoj, predlažem da se konačno nađe kompromis i da Hrvatska prihvati naše pevače u onoj meri u kojoj su oni velikodušno prihvaćeni u Srbiji - rekla je pevačica.

2024 © - Vesti online