Sreda 03.08.2011.
01:46 >> 16:02h
Beta

Kuršumlija: Zabranjeno mu da čisti reku jer "nema dokumentaciju"?!

Vodoprivredni inspektor iz Prokuplja Dragoslav Đorđević doneo je rešenje o zabrani čišćenja rečnog korita, koje je Mihajlović započeo pre 10 dana, u blizini svog imanja, jer prema rešenju, nema projektnu dokumentaciju niti dozvolu za obavljanje te vrste poslova.

Miodrag Mihajlović
 


Mihajlović je organizovao akciju čišćenja Toplice u naselju Kastrat, postavio oglasne table u gradu, pozvao sve institucije, obavestio nadležna Ministarstva, a pošto se niko nije odazvao, Mihajlović sam svojim bagerom i kamionom ušao u reku i započeo čišćenje.


"Nakon što su se svi oglušili na moju molbu, ja sam sam zagazio u reku i za 10 dana sam odvezo petnaestak punih kamiona smeća na deponiju. Problem je što se u reku baca sve i svašta. Verovali ili ne, iz reke sam vadio stare fotelje, krevete, šporete, i drugo smeće", priča Mihajlović.


On gotovo svake noći dežura na mostu u tom naselju i kaže da je imao niz konfliktnih situacija sa građanima koji se, kako je istakao, ljute što ih slika i snima dok bacaju smeće sa mosta u reku.


"Slao sam te snimke raznim ministarstvima i drugim institucijama, ali džabe, nikome nisam uspeo da skrenem pažnju", ispričao je Mihajlović.


Vodoprivredni inspektor i predstavnici opštinskog odeljenja za ekologiju i zaštitu životne sredine danas su ga posetili po prijavi građana i uručili mu rešenje o zabrani čišćenja reke Toplice.


Mihajlović je ponudio da na svom imanju pored reke i o svom trošku izgradi šetalište za građane.

2024 © - Vesti online