Utorak 02.08.2011.
18:38
Vestionline, Kurir

Srpski i hrvatski navijači neće moći na gostovanja?

Srpski navijači

Generalni sekretar NS Hrvatske Zorislav Srebrić rekao je za tamošnje medije da bi pomenute najave vrlo lako mogle da budu sprovedene u delo zbog još uvek zategnutih odnosa između navijača dve susedne države.

"Još je rano, ali sigurnost gostujućih navijača biće najveći problem. UEFA i FIFA ništa ne prepuštaju slučaju, pa je moguće očekivati zabranu prisustva gostujućih navijača", rekao je Srebrić.

Sličnog mišljenja su i čelnici FS Srbije.

"Taj meč je predaleko da bismo mogli nešto ozbiljno da kažemo o njemu. Priče o tome da će Srbima biti zabranjen ulazak u Hrvatsku i obrnuto sada su samo obične spekulacije, a ja ne želim o tome da pričam. Ko zna šta će biti do tada", rekao je komesar za bezbednost FSS.

Međutim, navijači ne misle tako. Srbi iz BiH i Hrvatske sigurno će biti na Maksimiru, a Grobari kažu da nema sile koja će njih, a verovatno i navijače Zvezde, sprečiti da odu na gostovanje u Zagreb.

"Na odlazak u prestonicu Hrvatske čekamo dve decenije i možete da zamislite koliko smo se radovali kada smo videli da smo u grupi s Hrvatima. Nema te sile koja može da nas spreči da tog dana budemo u Zagrebu. Ubeđen sam da će i Delije biti tamo, kao i svi kojima je Srbija u srcu", rekao je jedan od vođa 'Grobara'.

Hrvati: Dolazimo u Srbiju!


Sudeći po pisanju na stranicama internet foruma, dve najveće navijačke grupe u Hrvatskoj BBB i Torcida sigurno će bodriti svoju reprezentaciju na gostovanju u Beogradu.


Naime, većinu onih najžešćih navijača, odnosno proverenih huligana, dve gore pomenute grupe, ali i riječke Armade i osječke Kohorte uopšte ne zanima odluka FIFA i UEFA jer put u srpsku prestonicu iovako ne planiraju u dogovoru sa Nogometnim savezom Hrvatske, već u sopstvenoj režiji.

2024 © - Vesti online