Utorak 02.08.2011.
17:43
Beta

Meštani blokirali selo zbog nesposobne policije i mnogo lopova

Meštani banatskog Novog Sela ne mogu da se odbrane od lopova koji im kradu sve što stignu 

Stotinak stanovnika jednog od najvećih pančevačkih sela nisu dozvoljavali nikome da uđe u te ustanove dok im zamenik gradonačelnice Pančeva Božidar Baroš nije saopštio da je za sutra zakazan sastanak sa čelnicima pančevačke policije i tužilaštva.

"Stvari su se otele kontroli jer već godinu dana traju svakodnevne krađe novca, stvari, poljoprivrednih i drugih mašina i vrednosti iz naših kuća. U policiji nam je rečeno da će preduzeti neke mere, ali se ništa nije desilo. Samo od tada do danas je bilo 19 krađa od kojih se štete mere u hiljadama evra", rekao je Anđelko Mataruga, meštanin Banatskog Novog Sela.

On je naveo da meštani danima ne spavaju, strahujući za svoju imovinu, jer je bilo slučajeva da su lopovi iz radionica odnosili čitave stolarske i bravarske mašine, a iz kuća kotlove i kompletne instalacije za parno grejanje.

Mataruga je rekao da meštani znaju tačno ko su počinioci svih tih dela i gde prodaju ukradene stvari, i da su sve to prijavili policiji, ali da ništa nije pomoglo jer među njima ima maloletnika prema kojima se teško mogu preduzeti neke mere.

Od pravosudnih organa građani očekuju da procesuiraju do sada podnete prijave, a na sutrašnjem sastanku meštana sa predstavnicima tužilaštva i policije razmotrićemo šta se još može preduzeti na sprečavanju krađa, izjavio je agenciji Beta Baroš.

On je dodao da će se problemom krađa i razbojništava uskoro pozabaviti i Savet za bezbednost Pančeva, pošto toga ima i u drugim selima.

2024 © - Vesti online