Petak 23.10.2009.
13:38
Ilustrovana Politika

Beba Lončar: Menjam države, muškarce...

''Volim promene. Menjam države, menjam muškarce, menjam sve. Nisam više želela da snimam, tako se dogodilo. Kao što sam iznenada i počela kada sam sa četrnaest godina stala na uličnu vagu za jedan dokumentarac i onda krenula iz filma u film. Kad sam prestala, posvetila sam se porodici, počela sam da živim za sina, da putujem slobodno, kao turista, prvi put u životu'', rekla je Lončareva u interjuu za beogradski list. .

Lončareva, kojoj je ovo prvi intervju u poslednjih 30 godina, prisetila se starih uspomena.

''Išla sam prvog dana u prvi razred osnovne škole 1950. godine kada su došli novinari da nas slikaju za list “Duga”. I koga će na naslovnu? Bebu naravno, od svih učenika. Ja pišem i učiteljica stoji pored mene. I još su napisali kako se sva deca zbunila a samo Desanka Lončar piše, celu stranu ispisala, foto-aparati je ne zanimaju. Sudbina. Posle su me iz “Duge” i “Ilustrovane” redovno zvali i lepo pisali, posebno “Ilustrovana” ''.

''Bila sam mlada, vezana za mamu i Beograd. Rim je bio komotan za mene, svaki vikend sam dolazila kod majke, u Dositejevu ulicu. Danas mlade glumice idu u London i Holivud, ne u Pariz ili Rim. “Normalno. Kad nešto snimite u Holivudu ceo svet za to zna, a za najbolju francusku glumicu čuje retko ko van Francuske. Meni je samo bilo bitno da radim, da uvek imam posla”.

Slavna glumica je istakla da uživa u anonimnom životu.

''Moj prvi život je bio moja karijera. Drugi život mi je bio brak, sin, razvod, užas. Ovo je moj treći život. Moj partner Steva je inženjer građevine i ludak za skijanje, bio je šampion u tom sportu, putuje po svetu, skija, ima 68 godina. Ja ni luda ne stajem na skije! Šetam dok on skija. Čitam sve svetske novine, od Politike preko Njujork Tajmsa do Monda''.

''Imam društvo, prijateljice, moj razred, svakog prvog petka u mesecu izlazimo u kafanu “Proleće”. Svi guramo nekako. Ne, oni ne dolaze u ovaj kafić gde sada sedimo: Oni su malo manje moderni od mene. Prijateljice i ja idemo u Delta Siti, Ušće... Prošlog vikenda smo od pet popodne do deset uveče bili u tržnom centru. Šta sve nisam kupila! Čak i usisivač''.

Poznata glumica, koja je u 67. godini života, objasnila je da je ključ njene vitalnosti u jogi.

''Moje prijateljice ne mogu da zakopčaju pertle a ja mogu mnogo više od toga, zahvaljujući jogi. Ne mislim na filozofiju već na jednostavne priručnike kao što je onaj Jasmine Puljo gde su sasvim jednostavne vežbe za, recimo, probleme sa varenjem. Sve što vam je potrebno jeste vreme za vas, da vas niko ne prekida taj jedan sat, ni druge osobe, ni telefon, ništa. Ne mogu da vam opišem blaženstvo koje osetite posle tih vežbi. Ne mora to da se radi svaki dan, u određeno vreme. Pa ni ja nisam “redovan” tip. Meni dan počinje posle podne''.

2024 © - Vesti online