Utorak 02.08.2011.
13:40
Vestionline

Kragujevčani počeli pripreme za novu sezonu

Prvo okupljanje u hali "Jezero"

Na prvom treningu pojavili su se i Uroš Lučić i Miljan Pavković, koji su nedavno potpisali ugovor sa Radničkim.

Trener Kragujevčana je naglasio da će od početka rada maksimalna pažnja biti posvećena mladim igračima, pred kojima je faza potvrdjivanja - da su za Radnički i da mogu da zadovolje postavljene kriterijume. Pritom je potvrdio i nameru uprave i stručnog štaba da ovaj grad postane pogon u kojem će se realizovati mnogi talentovani igrači, ne samo iz rodnog Kragujevca, već i iz Čačka, Kraljeva, Valjeva i ostalih mesta.

"Nadareni košarkaši koji ispune zahteve biće rasporedjeni od mladjih selekcija, za dalje kaljenje, do prvog tima koji će se takmičiti u regionu i državi.

Bez obzira što se od nekih igrača sa košarkaškog tržišta odustalo jer nije bilo dovoljno sredstava u budžetu da budu dovedeni u Kragujevac, uveren sam da će Radnički ostvariti bolji učinak nego prošle godine", rekao je Nikolić i najavio da će u Kragujevac stići još nekoliko igrača.

Radnički će prvih 15 dana priprema odraditi u Kragujevcu, a potom će se ekipa preseliti na Kopaonik.

"Pripremni period koji započinje, Radnički će u potpunosti iskoristiti da se sastav fizički i taktički spremi za izazove nove sezone. Nakon prvih mesec dana rada, pre svega na poboljšanju fizičkih karakteristika, košarkaše u septembru očekuje dvadesetak utakmica za uigravanje kojim bi spremni dočekali sezonu 2011/2012. Takmičarski cilj Radničkog je da se napravi - korak dalje", izjavio je direktor kluba Mladen Ivković i precizirao da to podrazumeva osvajanje jedne od prvih šest pozicija u Jadranskoj ligi.  

2024 © - Vesti online