Četvrtak 17.12.2009.
16:14
Vestionline

Reakcije selektora iz Grupe A na žreb za Svetsko prvenstvo

Rivali pokazali respekt

Posle povratka Dušana Ivkovića na kormilo reprezentacije i osvajanja srebra na evropskom šampionatu u Poljskoj, rivali s mnogo više respekta gledaju na srpski tim, pa više nikome iz Grupe A Svetskog prvenstva u Turskoj, nije svejedno što mora da se suprotstavi Dudinim "orlovima".
 

Selektor zvanično najbolje rangirane svetske reprezentacije Argentine Serhio Hernandez priznaje da se pomalo plaši Srba, iako se radi o podmlađenoj ekipi.
 

"U Srbiji je košarka više od igre, uostalom, slično je i sa ostalim timovima na Balkanu. Sada raspolažu s mnogo talentovanih igrača, koji su ujedno sposobni da se takmiče na najvišem nivou", kaže Ernandez.
 

Šef stručnog štaba Nemačke Dirk Bauman nije zadovoljan žrebom, ali se uzda u povratak sjajnog Dirka Novickog, kao i Krisa Kamana.


"Nismo mogli da dobijemo opasnije rivale. Ne treba trošiti reči o Argentini, a Srbi su mnogo uradili u poslednje vreme i dogurali do srebra na Evrobasketu. Ipak, mislim da možemo da se uguramo među četiri u grupi", ocenio je Bauman.


Bret Braun, trener košarkaša Australije, ujedno i pomoćnik Gregu Popoviću u San Antoniju, imao je priliku da se upozna s Dudom Ivkovićem.


"Srbija je pod Ivkovićevim vođstvom odlučila da podmladi tim, pa sada igraju s velikom strašću i uspeli su da se vrate na stare staze. To su i dokazali srebrom na Prvenstvu Evrope. Ivković je strašan trener, pa s njegovom filozofijom može da se očekuje da Srbija bude sve bolja i opasnija", zaključio je Braun.

2024 © - Vesti online