Ponedeljak 01.08.2011.
19:36 >> 21:02h
Beta

Šta se desilo na sastanku s Kuperom?!

Robert Kuper užurbano odlazi iz Raške

Sastanak na kome je trebalo da se razgovara o rešenju krize na severu Kosova je održan u zgradi Skupštine opštine Raška, a ispred je čekalo desetak novinarskih ekipa.

Zvaničnik EU je prvi napustio zgradu i otišao u žurbi ne dajući izjavu novinarima.

Kuper je sa glavnim pregovaračem Srbije Borislavom Stefanovićem i ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem razgovarao skoro tri sata.

Sastanku su prisustvovali i specijalni predstavnik EU na Kosmetu Fernando Đentilini, te savetnik predsednika Srbije Jovan Ratković i savetnik ministra za KiM Vlada Jovičić.

Kuper otišao u Prištinu

 

Borislav Stefanović samo je kratko za RTS rekao: "Pregovori se nastavljaju. Ne zna se gde, ni kada". Kako RTS saznaje, posrednik EU Robert Kuper otputovao je u Prištinu da prenese zahteve Vlade Srbije.

 

Stefanović je agenciji Beta rekao da namerava da ode na Kosovo i Metohiju.

 

Bogdanović: Nastavak sutra

 

Razgovori predstavnika Vlade i Kupera o situaciji na Kosmetu biće nastavljeni sutra, rekao je Goran Bogdanović

 

"Očekuje se da ishod razgovora predstavnika Vlade Srbije i posrednika EU Roberta Kupera o aktuelnoj situaciji na severu Kosova i Metohije bude rešenje koje će obezbediti da se situacija na severu Kosova vrati na stanje od pre 25. jula", istakao je on.

Prethodno su Stefanović i Bogdanović tri sata razgovarali sa predstavnicima Srba na severu Kosova o aktuelnoj situaciji u pokrajini.

Kriza je izbila 26. jula kada je Priština odlučila da prezume punktove Brnjak i Jarinje na severu Pokrajine i na njih pošalje specijalne jedinice kosovske policije ROSU.

2024 © - Vesti online