Ponedeljak 01.08.2011.
18:10 >> 19:02h
Beta

Vlada šalje hranu na Kosmet

Kako je agenciji Beta rečeno u Vladi, usvojena je odluka koja će omogućiti da Republička direkcija za robne rezerve bespovratno isporuči po 20 tona šećera i jestivog ulja, 30 tona brašna T-500 i pet tona mleka u prahu. Ukupna vrednost robe iznosi 8,49 miliona dinara.

Kako se ističe, razlog za davanje bespovratne pomoći je blokada administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak, koja je sprovedena od strane pripadnika Kfora i koja traje još od 26. jula ove godine, čime je došlo do prekida u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama srpskog stanovništva u severnom delu Kosova i Metohije.

Kako je ranije rečeno agenciji Beta u Robnim rezervama, pomoć bi trebalo da bude distribuirana već sutra, a celom akcijom će rukovoditi Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je ranije danas da država neće dozvoliti da bilo ko na severu Kosova ostane bez hleba, baršna, mleka, ulja ili šećera.

"To je jedna od mera pomoći da ljudi na severu pokrajine prebrode ove teške trenutke", kazao je Petrović i izrazio očekivanje da će se stiuacija uskoro normalizovati.

Na KiM svi Srbi jednako važni

 

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas FoNetu da su Vladi Srbije svi Srbi na Kosovu i Metohiji podjednako važni, ali da zbog krize na severu, u medijima izgleda kao da je pažnja posvećena samo tom delu Kosova.

 

On je dodao da su Srbi na jugu u mnogo težem položaju od onih na severu i da očekuje od Kfora da postupa u skladu sa mandatom u skladu sa RezolucijOM 1244 i ne dozvoli maltretiranje ljudi, "kao što se to dešavalo ovih dana"

2024 © - Vesti online