Ponedeljak 01.08.2011.
11:53
Vestionline

Blažević: Hrvatska je bolja od Srbije

Ćiro Blažević

Žrebom je u subotu u Rio de Žaneiru odlučeno da u grupi A igraju Srbija, Hrvatska, Belgija, Škotska, Vels i Makedonija.

"Recite mi, koja je Srbija na rang listi FIFA, a koja je Hrvatska? Ne treba čovek da bude mnogo pametan da bi po tome zakljucio kako je Hrvatska veliki favorit u toj grupi. Međutim, to i jeste često naš problem, da ne znamo da se nosimo s tim teretom. I kada me već pitate, neće Srbija da bude jedina opasnost u toj grupi. Čuvajte se Makedonije ako je ja preuzmem", rekao je Blažević za Večernji list.

On je dodao da samo Igor Štimac može da zameni Slavena Bilića, ako aktuelni hrvatski selektor odluči da se povuče sa ove funkcije.

Iskusni stručnjak naglašava da oko mečeva Srbije i Hrvatske ne treba da se diže nepotrebna prašina.


"Imao sam tu nesreću da budem selektor selekcije Hrvatske u poslednjim kvalifikacijama za EP kad je Srbija bila ispred nas. Međutim, vašim fudbalerima nikada neću zaboraviti što su, kad je nestalo struje na Marakani, prigrlili po jednog hrvatskog igrača i čuvali ga da mu se nešto ne dogodi, budući da niko nije znao šta se dešava u tom trenutku. Prema tome, nemojte da pravite sranje, to je sve sport i mi treba da budemo braća", rekao je Ćiro Blažević.

Jelavić: Znamo koliko je Srbija jaka

 

Fudbaler Rendžersa Nikica Jelavić izjavio je da je Hrvatska dobila tešku grupu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

 

"Mislim da smo dobili jednu od najtežih grupa. Znamo koliko je Srbija jaka, Škotska je ozbiljna, a Makedonija je nezgodan rival. Imali smo i ranije problema s njima. Belgija je napredovala, dok je Vels najteži rival iz poslednjeg šešira. U svakom slučaju biće to za nas izuzetno jaka grupa i moraćemo da se namučimo ako želimo da se plasiramo u Brazil", rekao je Jelavić.

 

On je potom istakao da će Škotska biti motivisina u svakom duelu kvalifikacija za SP.

 

"Škotska se u igri drži defanzivnije i disciplinovano. Dugo nisu imali rezultatskih uspeha, a želeće da se dokažu u ovim kvalifikacijama. Oni su glavni uspeha. Javnost od njih puno očekuje. Ja ću imati motiva jer želim da igram na Mundijalu. Međutim, prvo želim da igram na EP 2012, a verujem da ću imati prilike da debitujem na ovom takmičenju", dodao je hrvatski fudbaler.

2024 © - Vesti online