Nedelja 31.07.2011.
18:44
Srna

''Šešelj je politički zatvorenik Haga''

Krasić je na konferenciji za novinare rekao da u Hagu još nisu ispunjeni ulovi za izvođenje postupka odbrane i da Tribunal neće da ispuni Šešeljeve zahteve.

"Šešelj traži samo to da ima iste uslove kao i odbrane svih ostalih optuženika u Hagu, odnosno da će u protivnom nastaviti sa postupkom kako sam proceni u datom trenutku", naglasio je Krasić.

Vojislav Šešelj

Srpska radikalna stranka ocenila je da je njen lider Vojislav Šešelj, kome se pred Haškim tribunalom sudi zbog optužnice za ratne zločine, politički zatvorenik, jer smeta velikim silama da "završe posao rasturanja srpskog etničkog prostora i srpske države", ali da je njegova ideologija "besmrtna i da će pobediti", prenosi RTS.

"Na prvom mestu mora da bude interes srpskog naroda, a ne interes Evropske unije, a to Šešelj priča 12 godina i zato je u Hagu", izjavio Krasić.

U Haškom tribunalu Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine. Lider radikala je odvojeno u tri navrata optužen za nepoštovanje suda zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svedocima. U prvom od tih predmeta osuđen je na 15 meseci zatvora, dok druga dva postupka još traju.

Šešelj se dobrovoljnom predao Haškom tribunalu februara 2003. godine, a suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine.

2024 © - Vesti online