Nedelja 31.07.2011.
18:24
Vestionline, Kurir

Ratko Butorović napušta Vojvodinu?!

Ratko Butorović

"Istina je da razmišljam o tome, ali sad ne bih pričao ništa. Biće vremena za razgovor", rekao je Ratko Butorović.

Iako s njim na čelu Vojvodina nije osvojila nijedan trofej, Butorović je jedan od najuspešnijih predsednika u istoriji kluba. Na čelo novosadskog superligaša je došao u situaciji kad je klub tresla besparica i kad rezultati nisu bili ekvivalentni renomeu dvostrukog šampiona bivše Jugoslavije.

Butorović je od marta 2006. godine uspeo da stabilizuje klub, finansijski ga potpuno sredi, pa je Vojvodina jedan od retkih klubova u Srbiji koji nema dugovanja prema igračima i zaposlenima.

Mrlja u Butorovićevoj karijeri je hapšenje zbog sumnje u davanje mita, ali je Bata Kan Kan ubrzo pušten da se brani s slobode, a te optužbe nikad nisu dokazane. Pored toga, trenutno je pod suspenzijom FSS zbog dešavanja na finalnom meču Lav kupa Srbije, kad su igrači Vojvodine, nezadovoljni sudijskim odlukama na meču protiv Partizana, odlučili da napuste teren.

Kako 'Kurir' saznaje razlog povlačenja leži u činjenici da Butorović suviše vremena posvećuje radu u klubu, usled čega je zapostavio privatne obaveze. Međutim, njegova odluka nije naišla na odobravanje kod članova Upravnog odbora, koji na sve moguće načine pokušavaju da ga nagovore da promeni razmišljanje.

2024 © - Vesti online