Subota 30.07.2011.
19:00
Vestionline

Anđelini "Počasno srce Sarajeva"

Holivudska glumica nije mogla da zadrži suze kada joj je direktor festivala Mirsad Purivatra uručio nagradu na ceremoniji u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Anđelina Džoli i Bred Pit
 

Džoli, vidljivo dirnuta nagradom koju je dobila, počela je da plače posle dugog aplauza i ovacija gostiju i publike. Slavni glumački par prethodno je prošetao crvenim tepihom ispred sarajevskog pozorišta.

Džoli je izjavila da je počastvovana i da nikada do snimanja svog prvog filma u ulozi režisera nije upoznala tako talentovane i disciplinovane umetnike kao što su glumci sa ovih prostora.

Ona je nedavno snimila film o Bosni i Hercegovini, "U zemlji krvi i meda", čiji je bila scenarista i režiser, ali se nije pojavila kao glumica.

Film je ljubavna priča o mladom Srbinu, koga glumi Goran Kostić, i Bošnjakinji, čiji lik tumači Zana Marjanović, koji su bili zajedno pre početka rata 1992. godine.

Osmodnevni Sarajevo film festival, 17. po redu, poceo je 22. jula, a u takmičarskom programu bila su i tri srpska dokumentarca - "Trči za život" Mladena Matičevića, "Sinema komunisto" Mile Turajlić i "Polazak" Gorana Stankovića.

Srpski filmovi takmičili su se u konkurenciji 23 dokumentarna ostvarenja za nagradu "Srce Sarajeva".

Nagradu za najbolji film takmičarskog programa igranog filma dobio je austrijski film "Disati" reditelja Karla Markovicsa, u kojem glumi i Luna Mijović.

2024 © - Vesti online