Petak 29.07.2011.
21:35
Slobodna Evropa

Tači: Razgovaram samo sa EU i SAD

Hašim Tači optužuje Beograd
 

Tači je na sastanku Vlade zatražio da se sprovedu recipročne trgovinske mere sa Srbijom i intervenciju specijalne policije ocenio novom epohom za Kosovo.

Ilegalna trgovina na severu, kako je rekao, prekinuta je 100 odsto. On se zahvalio Kfor-u za uspostavljanje kontrole na carinama, izražavajući uverenje da će se red uspostaviti na ceoj teritoriji severa.

On je ponovo optužio Beograd da diriguje paralelnim strukturama koji krše javni red.

Povodom boravka srpskih zvaničnika na severu Kosova Borka Stefanovića i Gorana Bogdanovića, Tači je poručio da će se oni veoma brzo suočiti za zakonom zbog njihovih aktivnosti i ilegalnog boravka.

"Poslednjih dana u Republici Kosovo su ilegalno boravili srpski zvaničnici. Bićemo veoma odlučni da taj njihov boravak tretiramo u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova. Istovremeno, ni sa kim nećemo pregovarati o graničnim prelazima“, rekao je Tači, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je skrenuo pažnju i predstavnicima međunarodnih misija na Kosovu, navodeći da oni pregovaraju sa Srbijom bez ikakvog mandata. Mandat za pregovore imaju samo kosovske institucije, rekao je Tači.

2024 © - Vesti online